Προφιλ Επαγγελματων

...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ
...
ΠΡΟΦΙΛ

Σχετικα

 • Το Ι.Γ.Ε.Ε. «ΕΛΠΙΔΑ» με αριθμό αδείας 32964, με έδρα Πειραιώς 16-18, Αθήνα, δραστηριοποιείται στο τομέα παροχής προσωπικού τα, σχεδόν, τελευταία 20 χρόνια. Λειτουργούμε πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Εργασίας και της Επιθεώρησης Εργασίας. Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο και το εξειδικευμένο μας προσωπικό μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη άμεσα και με υπευθυνότητα προτείνοντάς σας τον κατάλληλο εργαζόμενο ο οποίος θα καλύψει επαρκώς την ανάγκη σας. Στο γραφείο μας μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες.

 • Όλοι οι υποψήφιοι περνούν από συνέντευξη από τους υπεύθυνους προσωπικού του γραφείου μας και ελέγχονται τα έγγραφά τους καθώς επίσης κι όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που χρειάζονται για να εργαστούν. Λόγω, της πολυετούς εμπειρίας μας φιλτράρουμε πολύ προσεκτικά τους υποψήφιους. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να προσεγγίζουμε το πρόβλημά τους με διακριτικότητά τους καθώς επίσης και προσπαθούμε να τους δώσουμε άμεσα λύση με το κατάλληλο εργαζόμενο.
EΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 • Γηροκόμους (γυναίκες και άνδρες) με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα και συστάσεις, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα ηλικιωμένων ασθενών κι έχουν βασικές νοσηλευτικές γνώσεις.
 • Νοσηλεύτριες με προϋπηρεσία και συστάσεις. Έχουν εργαστεί κυρίως σε περιστατικά όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του κινητικού νευρώνα, βαριά περιστατικά μετά από τροχαίο. Γνωρίζουν τραχειοστομία, γαστροστομία, αναρροφήσεις, χρήση γερανού, αλλαγή καθετήρα, παρά φύση έδρα κ.λπ.


 • Οικιακές βοηθοί – Baby sitter με προϋπηρεσία και συστάσεις. Αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παιδιών και τις οικιακές εργασίες.
 • Μάγειρες με χρόνια εμπειρίας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κι εστιατόρια. Ελληνική – μεσογειακή – ιταλική – κινέζικο .
 • Ψήστες με πολυετή εμπειρία σε χώρουξενοδοχειακές μονάδες .
 • Σερβιτόροι/ες με προϋπηρεσία σε caféς εστίασης (κρέας, ψάρια) .
 • Καμαριέρες με προϋπηρεσία σε μεγάλες και εστιατόρια.

Ειδικοτητες-Επαγγελματα

Τι ειπαν για εμας - Eφημεριδα - Η Kαθημερινη

Ελληνιδες οικιακες βοηθοι Της Ιωαννας Φωτιαδη

Πηγη : Η καθημερινη

 • Ελληνίδες οικιακές βοηθοί Αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν πολλά χρόνια στη χώρα μας ως οικιακές βοηθοί, μπέιμπι σίτερ ή γηροκόμοι φεύγουν από την Ελλάδα παραδίδοντας τη σκυτάλη σε Ελληνίδες, που δεν αντιμετωπίζουν πια ως «υποτιμητικές» αυτές τις δουλειές, αλλά ως ευκαιρίες βιοπορισμού. Ετσι, η ανθρωπογεωγραφία του κλάδου αλλάζει, οι «τιμές πέφτουν» και το παζάρι κυριαρχεί. «Ειδικά τον τελευταίο μήνα η ζήτηση για οικιακές βοηθούς έχει πέσει κατακόρυφα» λέει στην «Κ» ο κ. Χρήστος Κοσιώρης, ιδιοκτήτης του γραφείου ευρέσεως εργασίας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελπίδα». Τώρα που οι ελληνικές οικογένειες δεν αιτούνται βοήθειας για τις δουλειές του σπιτιού, πολλές είναι οι Ελληνίδες που ψάχνουν δουλειά ως καθαρίστριες. «Τον τελευταίο μήνα τουλχιστον δέκα Ελληνίδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να δουλέψουν ως εσωτερικές σε σπίτια» αναφέρει ο κ. Κοσιώρης, «ενώ εκατοντάδες είναι εκείνες που κυνηγούν τα μεροκάματα». Πρόκειται για γυναίκες 40 έως και 55 ετών, που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας ή με πολλά χρέη. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι λίγες αλλοδαπές εγκαταλείπουν οριστικά την Ελλάδα: «στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες και η ανεργία μαστίζει. Πολλές δηλώνουν πρόθυμες να γυρίσουν και πάλι στην Ελλάδα, εάν και εφόσον τους προσφερθεί δουλειά». Και καθώς έχει ο καιρός γυρίσματα «παλιοί μου πελάτες τώρα μου χτυπούν την πόρτα ζητώντας οποιαδήποτε δουλειά». Παράλληλα, παρατηρείται ενδιαφέρον πολλών Ελληνίδων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν. «Παλιά οι ξένες που αναλάμβαναν ηλικιωμένους είχαν κάποιο σχετικό πτυχίο από την πατρίδα τους, ενώ οι δικές μας όχι. Αυτό τώρα αλλάζει, όλο και περισσότερες έχουν τελειώσει κάποια σχολή νοσηλευτικής».Βέβαια, στα υψηλά οικονομικά στρώματα, οι αλλαγές είναι ηπιότερες. «Στη Βουλιαγμένη, τη Βούλα, την Πολιτεία και το Παλαιό Ψυχικό η κατάσταση παραμένει λίγο πολύ η ίδια» επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Ανταμς, ιδιοκτήτης γραφείου οικιακού προσωπικού.

 • Εδώ, οι «περικοπές» είναι άλλου τύπου. «Κάποιες οικογένειες είχαν πριν μια οικονόμο και μια νταντά, τώρα η δεύτερη εργάζεται μόνον part time» διευκρινίζει ο ίδιος. «Σε άλλες περιοχές, όπως η Αγία Παρασκευή και ο Χολαργός, οι προσπάθειες περικοπών είναι εμφανέστερες» προσθέτει – «επιστρατεύουν τους παππούδες να συντροφεύουν τα εγγόνια τους, αντί να προσλάβουν μια επαγγελματία». Ως προς τις Ελληνίδες, «αυτές που κυρίως ενδιαφέρονται είναι αδιόριστες νηπιαγωγοί ή βρεφοκόμοι, που προτίθενται να εργαστούν ως νταντάδες». Δεδομένης, λοιπόν, της αύξησης της προσφοράς και της μείωσης της ζήτησης οι τιμές βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση». Ετσι, η έως τώρα χρέωση από 6 έως 8 ευρώ την ώρα για δουλειές του σπιτιού μειώνεται συνεχώς Το δε κόστος για εσωτερικές οικιακές βοηθούς από 1.200 ευρώ κατρακυλά ακόμα και στα 600 ευρώ. Στην ελεύθερη αγορά, κυκλοφορούν αγγελίες με προτεινόμενη τιμή ακόμα και τα 300 ευρώ τον μήνα για καθαρισμό σπιτιών και επίβλεψη παιδιών. Φυσικά, υπάρχουν πάντοτε οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: οι σταθερά περιζήτητες Φιλιππινέζες δεν έχουν μειώσει τις αμοιβές τους εισπράττοντας τουλάχιστον 200 ευρώ παραπάνω από τις οικονόμους άλλων εθνικοτήτων. Ενα ακόμα αντικείμενο των επαγγελματιών με σταθερή ζήτηση παραμένει η φροντίδα ηλικιωμένων. Πρώτη φορά άνεργη «Εδώ και τρεις μήνες είμαι χωρίς δουλειά» λέει στην «Κ» η Λουκία από την Ουκρανία σε άπταιστα ελληνικά. Η 56χρονη γυναίκα, που ζει και εργάζεται ως επί το πλείστον φροντίζοντας ηλικιωμένους στη χώρα μας εδώ και δεκαπέντε χρόνια, βρίσκεται για πρώτη φορά άνεργη για τόσο μεγάλο διάστημα. «Παλιά ζητούσαμε 800 ευρώ, τώρα έχουμε κατέβει στα 550». Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ουκρανία. «Είναι τα παιδιά μου εκεί» απαντά, «η Ελλάδα, όμως, είναι πια σαν δεύτερη πατρίδα μου. Εχω όμορφες αναμνήσεις από τις καλές εποχές».


Επικοινωνηστε Μαζι Μας